KÄRA PHILIP WENDAHL

Philp Wendahl är en gammal vän till mig, vi har följts åt och han har peppat mig under en herrans massa år i Elevorganisationen. Och trots att våra politiska åsikter går så himlans mycket isär har vi alltid haft någon slags respekt gentemot varandra, inbillar jag mig i alla fall.

2010 kandiderar Philip till Stadsfullmäktige i Stockholm, och hade jag inte röstat på FI, så hade jag röstat på Philip. Men det finns en sak som bekymrar mig. Philip tycker att mobbaren ska byta skola och inte offret. Det finns för mig två problem i det. Dels för att han inte ser att det inte finns ETT offer och inte ehller enbart EN mobbare. De flesta känner att det i en klass finns en, eller flera ledare, som leder mobbningen, eller häxjakten, eller vad man nu vill kalla dem, men det finns också ett antar elever, klasskompisar, som sitter bredvid, skrattar med och pekar när det passar. Det är inte ett krig i ett klassrum som har enbart två krigare. Det är ett krig 19 mot en. Och det kan i många fall vara helt irrelevant att låta en elev, en ledare, en mobbare, att byta klass eller skola. För det hjälper ganska sällan, det är inte roligt att gå kvar i en klass där 18 andra fortfarande fnissar, och minns hur det var när ledaren i klassen drog ner byxorna på offret, eller hur han, eller hon, skrek FITTA klart och tydligt. Eller hur jobbigt det blev i klassen efter den där våldtäkten som hon, horan faktiskt var med på. För visst var det skönt att få en krycka upp i underlivet.

Nej du Philip, och alla ni andra som pratar om att det ska vara mobbaren som byter skola och inte offret, tänk till en gång till, det kanske ska vara så att alla har möjlighet att byta, när de vill och att skolan, med enkelhet ska hjälpa till att arrangera ett sådant byta, friskola eller kommunal, oavsett pedagogik. För att alla elever ska ha en bättre chans, och en chans att själva välja.

Så tack för mig. Nu ska jag göra något mindre seriöst.

2 reaktioner på ”KÄRA PHILIP WENDAHL

  1. Ping: IN I DEN POLITISKA HETLUFTEN «

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s