ÅH HERREGUD VAD SKÖNT OCH VARMT OCH TYST

Ja, för nu är jag hemma. Här är det både varmt och tyst. Tillskillnad från på jobbet så. För där är de så kallt att jag fryser ihjäl.

Jag har tillbringat kvällen på Colaba, prutandes och bråkandes med några gubbar, jag blev fly förbannad för de lurade mig så mycket, men jag stod på mig och jag fick lite extra krimskrams och 100 rupees tillbaka. Rätt ska vara rätt.

Idag på jobbet skrek de mer än vanligt, det kanske är deras fredagsfasoner tänkte jag. I Sverige dricker vi öl. De skriker lite extra.

Imorgon ska jag ut på sightseeing, vilket är roligt, jag har ju varit här så mycket, men det är alltid skönt att åka runt lite och peka och fråga om saker. Och sen på kvällen ska jag möta upp Monica, ja, hon är svensk och hon ska spela med sitt band The Explosions imorgon kväll på Gordon House som ligger på Marine Drive, jag säger oftast Rodeo Drive, men det ska tydligen vara i en helt annan stad.

Efter dagens shopping: två sjalar, ett par flipflops, fem presenter och en tshirt tänkte jag att det snart är nog med shopping, men jag vill nog ha en väska kom jag på. En bra och fin och smart väska. En söt väska.

Och nästa vecka ska Anil, som är han som gav mig praktikplatsen och bossar över den digitala delen på byrån, ta med mig på bio. Det är ingen dejt, men det är något att göra, jag känner inte så många yngre här så det känns toppen, dessutom ska Ashima ta ut mig på middag på fredag och Mahazarinhe ska jag också försöka träffa. Dessutom gav mamma mig numret till någon av hennes tennisvänninors söner som tydligen också är här. Så vem vet. Jag kanske stannar. Hejdå Berghs! Hej lyxliv i Mumbai!

Just det, lite roliga saker, igår på stand-upen pratade de om namnet Mumbai, det hette ju Bombay förut, men så döptes en del städer om, bland annat Mumbai och Kol-Kata, som förut hette Calcutta. De städerna fick byta namn för att Calcutta och Bombay var namn som engelsmännen givit städerna när de inte kunde uttala de indiska namnen. Så då blev det med England-vänliga namn. Det ville man byta på sisådär 50 år efter att de slått sig fria. Och så gjorde staten det. Döpte om städerna. Men det jag vill komma till är i alla fall det att igår på stand-upen visade det sig att många unga faktiskt gillade namnet Bombay bättre. Men de flesta gillade namnet Kol-Kata. Så frågan är hur bra namnbytet egentligen var.

En reaktion på ”ÅH HERREGUD VAD SKÖNT OCH VARMT OCH TYST

  1. helt underbart med dessa nya namn på Indiens städer. men är det lättare att säga Mombay? måste bero på om man är från skåne eller bohuslän.
    Hur vet du att biobesöket inte är en dejt!!?Det vet du kanske inte förrän efter filmen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s