UTIFRÅNPERSPEKTIVET

För flera år sedan när Fiona och Rebecca och jag åkte tunnelbana var vi med om rolig sak, en sak vi fortfarande kan skratta åt och härma. Det var en tjej som satt på platsen bredvid oss, det var mitt i sommaren och det var alldeles svettigt i Stockholm. Mitt under resan utbrister tjejen GU VA BRA JA Ä, JA Ä SÅ BRA. Precis så sa hon, på värmländska. Det var trevligt och lite mysigt. Vi härmade henne mycket den sommaren, ibland när man gjorde något dumt och ibland när man gjorde något alldeles extra bra. När man va sådär gudsbra helt enkelt.

Igår fick jag den känslan igen, känslan av att betrakta mig själv, jag får den ganska ofta när jag ska somna, det är som att min själ lämnar kroppen och kan se kroppen som en död. Det är inte ett dugg obehagligt, men mycket fascinerande. Jag brukar försöka hålla detdär ögonblicket så länge som möjligt. Oftast blir det inte mer än någon minut, men det är roligt så länge det varar. Men ibland tänker jag på andra sätt också, att jag är ganska bra på saker ändå, eller saker, att skriva. Lite som när jag för något år sen träffade Kleerup och vi pratade om hans skiva. Han kunde lyssna på musik ibland och tycka att det var så fruktansvärt bra och sen komma på att det var hans egen musik.

Nu ska Alexander och jag jobba.
Oj vilken namn-droppning.

En reaktion på ”UTIFRÅNPERSPEKTIVET

  1. Precis innan jag somnar brukar jag få en känsla av att jag har jättestora händer som är långt, långt borta. Händerna är större än själva kroppen och det känns som de hänger på någon slags tråd, typ en kilometer bort. Konstigt men ganska behagligt på något vis.

    Drömmer dock sällan på värmländska, trots att det (tyvärr) är min dialekt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s