ERICA JONG OCH ALLA ANDRA

Det är loppis här ute varje onsdag och lördag, pappa och jag körde dit idag, han köpte ingenting men jag köpte tre böcker, två av Erica Jong och en av Kerstin Thorvall. De kommer se fina ut i min bokhylla.

Igår sökte jag ett jobb, eller jag vet inte om jag riktigt gjorde det, men jag hittade ett jobb jag ville ha. Och jag skickade min anställningssång som ansökningsbrev. Det verkar ha fungerat lite, för de vill i alla fall träffa mig.

Det finns ett helt gäng loppis-författare, Sven DelBlanc, André Brink, Lars Widding och några till, det verkar till höra någon slags grupp som ingen vill köpa igen. Kanske köpte någon dem en gång i en bokaffär, eller via en såndär bokklubb som skickar ut kataloger som man tittar i och väljer böcker och klistrar frimärken med bokens framsida på en talong som man sen lägger på brevlådan. Sen läser man kanske boken, eller så gör man det inte alls, men hur som helst, efter att boken kanske blivit läst, eller inte blivit läst, så ligger den plötsligt i en påse som ska till insamling, och så packas de upp där och ställs i hyllan för att aldrig mer läsas.

Ena sekunden tycker jag att det känns lite sorgligt, att bli läst, eller inte läst, och sen bara glömd, samtidigt får det mig att undra hur det kom sig att böckerna gavs ut från första början.

Med det sagt ska jag skriva lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s