TROR DU PÅ GUD?


(bild på mig när jag googlar)
När ni googlar mig, vad vill ni då få reda på?
Vad jag äter till lunch? Idag indiskt, men annars oftast matlåda.
Vem lagar din lunch? Min kille, han sköter matlagningen och det mesta i hemmet.
Tycker du att ni lever jämställt? Nej, det är jag som är den klassiska mannen, jag jobbar 8.30-17, lite till efter det, går iväg på någon ”grej efter jobbet”, jag satsar på karriären, har en utbildning (2 år+1 år fria kurser). Om helgerna gör jag det som faller mig in.
Varför heter du som du heter? För att mina föräldrar ville det, fattar du väl, de tyckte det var fint, vacker till och med skulle jag nog säga.
Gillar du ditt namn? Ja, fast det har jag inte gjort så länge, ajg ville gärna stava det med Z när alla andra stavade sina namn med två K, som Rebekka, Kikki och så. Nu gillar jag det så mycket att det känns jobbigt att döpa mina egna barn, jag kommer alltid att överglänsa dem.
Vad jobbar du med? Jag är copywriter, det kan enkelt förklaras med att jag skriver reklam, kommer på reklam, skriver manus och strategier och tänker hela dagarna. Det är inte jag som är anställd, utan min hjärna, det är så jag ser det.
Tänker du donera dina organ om du dör en plötslig död? Nej, eller jo, men inte hjärnan. Går det ens att donera hjärnan? Jag donerar inte hjärnan eftersom det den som är jag, jag ser hellre att den läggs i ättika eller något annat som bevarar den och att den sen ställs ut på Naturhistoriska här i Göteborg, det är mitt favoritmuseum.
Är du en sån internet-native? Ja, det kan ni säga, och det är så eftersom jag minns 56k-ljudet som om det vore en vaggsaga, att jag öppnade kartongen till min första egna dator när jag var 5 och farmor utropade: Åh en elektronisk skrivmaskin! och slog ihop händerna.
Spelar du skivor? Ja, det gör jag, det är så fruktansvärt roligt att pracka på andra min musiksmak och jag älskar att dansa och sjunga med i låtar jag kan, och jag älskar att andra ser upp till mig. I ett DJbås är allt detta tillåtet i en kombo, därför gör jag det.
Är det svårt att vara DJ och tjej? Krångligt att få spela ofta tycker jag, och att bli tagen på allvar. Det krävs så mycket teknik för att bli accepterad som tjej.
Hur träffades du och din kille? Vi träffades på Kino, egentligen träffades vi innan, men han försöker inte tänka på det och han vill än mindre tänka på att han då sa att han gillade mig trots att vi inte kände varandra alls, än mindre att jag visste vad han hette. Men vi träffades ute, gick hem och sen blev vi ihop. Inget nätdejtande eller spel alls.
Är du feminist? Ja.
Tror du på Gud? Jag hade så gärna velat, jag har försökt och övat och testat och allt som går för att försöka tro, men jag kan inte lägga mig i någon annans händer.
Vilka tidningar läser du? Svenskan, Allt om Historia, Filter, Resumé, Dagens Media, Aftonbladet.
Varför slutade du på Nöjesguiden? För att det inte fungerade.
Kan du inget annat än att skriva? Nej, ungefär inte, jag kan självklart de här basala sakerna, som gå, stå, ligga, se, äta osv, men rent yrkesmässigt är jag bäst på att skriva och sälja saker. Och vara trevlig.
Är du dryg, jag har uppfattat det så? Ja, jag har hört det, att jag uppfattas som det, det är tråkigt när folk som inte käner mig tycker det, om vi bara träffats en gång eller så, som han som jobbade på samma tidning som jag, men som själv aldrig hälsade och sen skrev om det i en blogg. Det var olustigt. Om någon som jag känner säger det känns det tråkigt på ett annat sätt, men mer ja, förståeligt.
Tror du att du kommer bli lycklig i slutet? Ja, det kommer nog, så småningom. När jag lärt mig att det inte handlar om att nöja sig utan om att vara glad för det lilla.

En reaktion på ”TROR DU PÅ GUD?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s