JAG ÄLSKAR INTERNET!!!!!!!!

Åh de tär så härligt med internet. Ibland säger jag att jag har varvat internet, eller jag tänker det mest, det inträffar oftast när min kille inte är hemma/pappa inte orkar prata mer/ingen svarar på FB-chatten/Skype är tomt eller liknande. Då kan det kännas som att internet är tråkigt och blasé, ja, det känns som en varvning i brännbollsmatcherna på lågstadiet (eum, jag varvade nog aldrig inser jag nu när jag skriver detta, men ja, ni förstår vad jag menar).
I alla fall, jag ljuger när jag säger att jag varvat internet, för internet, det är som universum, typ oändligt.
Jag minns 56k ljudet bättre än jag minns andra saker, jag minns hur ISDN möjliggjorde att sitta uppe och pilla hela kvällarna, jag minns hur jag använde altavista som NationalEncyklopedin och hur alla andra imponerades av att vi hade två tele-linjer, för att slippa avbryta varesig chattande på Aftonbladets Världschatt (förlåt mamma jag chattade långt innan jag var 15) eller mammas samtal ut till Tjörn.
När jag skaffade Lunarstorm visade jag pappa mitt KrypIn och sa att jag gjort en egen sida, han nickade instämmande och sa: va fräckt.
Jag minns också hur jag en regnig sommmar satt i FrontPage och gjorde egna sidor, stal bilder och skaffade en sida genom Swipnet och hur jag skämdes över min första hotmail-adress, memme30, för att den inte hade något med mig att göra, utan bara var ett försök till att samla poäng i klassen.
Jag minns dagen pappa gjorde den där hotmail-adressen åt mig. Han frågade vad jag ville heta, jag ville komma så långt från mitt eget namn som bara gick, men inte behöva förklara mig för honom. När memme30 syntes på skärmen pekade jag på det med fingret och den avbitna nageln. Det vill jag ha, det namnet. Dagen efter skrattade Patrik i min klass åt mig, jag tror hans farbror eller vad det var kallades för Memme. Det gjorde ju inte jag direkt.

Det finns inget ironiskt i min kärlek till internet, för internet har gett mig så mycket. Jag minns hur jag till slut, efter timmar av chattande gav ut mitt nummer till någon Jonas och han ringde på den snastriga kontantkortslinan och vi pratade inte så mycket men lite. Och jag kunde skriva på internet, och få kompisar och ytligt bekanta och andra som bara verkade bry sig lite och det spelade ingen roll alls att jag inte såg dem i ögonen varje dag, eller kunde känna lukten av dem. Där, i min dator, hemma på Långåsliden var de alla så verkliga och viktiga. För vet ni, varenda en jag chattade med, oavsett om det var små försök till att påvisa någon slags sexualitet eller enbart bekräftande kring rader om rinnande mascara för att min fantasi-pojkvän (här lät jag hypotes-pojkvännen ta rollen som min skola hade i verkligheten) dumpat mig, så hjälpte de där personerna mig. De som svarade, de jag pratade med, killarna som ville ha cybersex, eller c6 som var en förkortning jag var tvungen att slå på just Altavista för att förstå, oavsett vilka de var så var de viktiga och det var skönt att få deras omtänksamhet, hur sexfixerad eller självcentrerad den egentligen var. Pratar du först så pratar jag sen, vi delade med oss, och delade ut oss. Portion för portion, byggdes förtroende som sen blev gapskratt eller korta relationer som avslutades två timmar senare när chatten stängdes för kvällen.

Jakob R är en av dem, vi bodde på samma gata i tre år och i början pratade vi aldrig om att vi träffats på internet när någon frågade. Vi fnissade mest åt det, men under ett år eller mer var internet vår enda gemensamma nämnare, innan vi båda kunnat flytta till Stockholm, komma från livs-helvetet vi ansåg oss leva i och börja om, på nytt, men vita blanka blad. Precis som vi gjort på internet en gång.

Åh jag älskar dig Internet. Du är min bästa vän.

En reaktion på ”JAG ÄLSKAR INTERNET!!!!!!!!

  1. Ping: GÖR OM, GÖR INTE RÄTT, MEN GÖR ANNORLUNDA «

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s