INGEN KAN I ALLA FALL SÄGA ATT JAG INTE FÅR LIGGA//HANNA HELLQUIST OCH KUKEN

Det är konstigt hur en tänker, jag läste Amelias ledare idag, jag tyckte den var bra, jag gillar inte Anders S Nilsson något vidare alls, inte minst för hur konstig han var mot Lina Thomsgård när hon startat rättviseförmedlingen, utan även för en konstig känsla.
De tar upp Hanna Hellquist reaktioner när en kille på twitter sa att hon var sur för att det var längesen hon fick ligga.
Det slog mig inte som uppseendeväckande, för det är nog något av den mest vanliga kritiken jag får ta emot när jag öppnat munnen, eller publicerat en text. Att jag var en torrfitta var bland det första jag fick lära mig efter min första Newsmill-text. Jag skrev tre till, men slutade ganska tvärt när jag inte längre visste hur jag skulle försvara mig från de som ifrågasatte min sexuella läggning eller mina sexuella aktiviteter, eller ja, avsaknaden av dem.
Det berörde mig, samtidigt som det inte berörde mig. Jag blev nog mest rädd över att bli genomskådad. Tänk om någon av alla de troll som satt och viskade om just mitt sexliv faktiskt skulle veta hur jag värjde mig från allt som hade med sex att göra, hur pryd jag i själva verket var, hur pinsamt olegad jag var sen flera månader tillbaka. I samma stund som det var jag oberörd och tänkte både högtidligt och vettigt att jag faktiskt inte behövde bry mig, hur lite jag än legat det senaste.

Men det är svårt att inte ta saker på allvar, jag har svårt med ironin, men det här var något helt annat. Jag började någonstans ta hänsyn till personer som jag inte gillar och som inte gillar mig, och det handlar inte om råd, utan om förmaningar, förtal och gud vad det heter. Obehagligheter.
Så nu när jag skriver tänker jag ofta: åh, jag har kille, ingen kan i alla fall säga att jag får för lite kuk. Eller att jag inte vet någonting utan bara tar mig själv som exempel. Jag har både sällskap och har studerat genusvetenskap. Sköna saker att ha i bagaget när det känns som att alla hackar på allt. Lite samma som att det är skönt att ha bra DJ-utrustning, i alla fall för syns skull, när något stursk kille kommer upp och ifrågasätter en.
Kunskap är makt, och materialitet verkar vara en egoboost.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s