NYÅRSKALENDERN LUCKA 2: BERÄTTA OM STADEN DU BOR I

2. Berätta om staden som du bor i.
Nu bor jag ju i Göteborg, men förut bodde jag i Stockholm, varje dag längtar jag tillbaka, till den torra luften och avsaknaden av puckon som står på fel sida i rulltrappan. Jag gillar morgon stressen och att inte sitta bredvid samma prasseljacka på spårvagnen varje morgon.

Det är så olustigt med två städer, jag åker hem till Stockholm och jag åker hem till Göteborg, lite som att inte riktigt veta var en hör hemma, trots att min familj bor här.
Men nu bor jag i här, och jag tror att jag kommer tycka hemskt mycket bättre om det när Love och jag får flytta in i lägenheten vi köpt. Den är fantastisk med en stor kakelugn och kökluckor ända upp i taket. Det kommer bli helt perfekt, vi ska bara sortera bort lite tavlor som Love sparat först.
I Göteborg är det ungefär så grått som jag alltid förnekade att det var förut, det regnar på snedden och alla känner alla. Det betyder att jag får besöka allt konstigare ställen för att få vara ifred. För att inte nicka igenkännande till någon. Men Göteborg har också fantastiska saker, som fiskhamnen som luktar fisk och där det kryllar av döda fåglar, men som nog kommer bli ett meatpacking i sinom tid.
Det finns en massa sker jag gillar här, tro inte det, kullerstenarna och att det inte finns så mycket att handla och inte så många ställen att gå vilse på och så Slottskogen, jag förundras över hur få gånger jag varit där som barn.Körsbärsblom på Järntorget, utsikten från Masthuggsberget, gatan jag går på varje dag en död fågel i fiskhamnen och en gullig säl i Slottskogen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s