ENKELT FIXAT, DE BA DELAR PÅ FEJJAN JU! EMERENTIAS SOCIALA MEDIER-SKOLA FORTSÄTTER

Ja, ni hör på rubriken, det är dags igen att undervisa er lite, att få skriva av sig mycket.
Varje dag hör jag det, om inte hemifrån, så från någon på gatan, i allmänheten, på klubben, eller liknande, de pratar om enkelheten med sociala medier. De pratar om hur bra det är, bara att slänga upp en bild så delar folk med sig. Vips ba! Varumärket stiger i höjden! Kunden blir toppennöjd! Försäljningen går upp! Jippie! Men nu, go’ vänner, ska ni få höra: det är inte riktigt så vetni. Skitsmart att få likes, ja, det är verkligen det. Men sen då? Vad gör liksen med ditt varumärke? vad ger det konsumenten? vad händer när någon har likeat flera hundra saker, men glömt av mer än hälften? Ja, då spelar det ta mig tusan ingen roll.

Men att dela då? Det ger ju någonting? Ja, det gör det, i den lilla kretsen, vi delar med oss hela tiden, så fort vi öppnar munnen delar vi med oss. Vi delar med oss när vi  sitter på tunnelbanan, delar på en Metro, vi delar med oss hela hela hela tiden. Det är det som är det sociala. Och så funkar det, hör och häpna, på internet också. För internet är precis som världen, internet ser till och med ut som världen (internettrafiken bildar världskartan, ja, det är sant!) så det finns ingen skillnad. Ha det i åtanke. Med det i tanken tänker ni nu på hur jobbigt det var på julafton med den där släktingen som bara malde på och malde på, precis som alla andra år. Där har ni sociala medier utan något värde. Det är ett evigt snack om ingenting som är direkt ointressant.
Tillbaka till delandet, för det gör väl konversationen intressant? Ja, om det kommer något svar, om det händer något, om det finns ett insitament. Det måste finnas något att vinna. Någon kanske häver ur sig FUN! FAME! FORTUNE! nu, det får ni gärna göra, jag kallar det nytta. Nytta för någon, underhållning, känslor, pengar, erkännande, ja, du bestämmer faktiskt själv över vad du behöver få tillbaka för att någonting ska vara intressant. Som med kompisar. De som aldrig ringer är inte speciellt roliga förutom de gånger de faktiskt bjuder dig på fest.

Du ska se ditt engagemang på Facebook och Twitter och allt vad det heter som en del av dig, inte ens en förlängd arm, utan en molekyl. Behandla andra som du vill bli behandlad själv. Bete dig på internet som du gör i verkligheten. Nicka instämmande när någon pratar. Delta i diskussionerna. Erbjud något. Var dig själv.
Tack för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s