IDAG+19 STYCKEN FRÅGOR

Skriver jag pressmeddelanden om något spännande som händer på söndag. Och så sväljer jag tio extra gånger för halsen är så tjock. Nu kommer nog influensan snart. Det lovar jag er, kompisar.
Igår googlades jag 26 gånger. Jag håller koll på det, men jag undrar också varför, vad vill de som googlar ha reda på egentligen?
För att underlätta tänker jag att jag här gör en lite frågestund med mig själv, för det är då aldrig någon annan som ställer någon fråga till mig.
Då börjar vi då
Varför heter du Emerentia?
För att min mamma gillade namnet, det var en gammal gumma ute på Tjörn eller Dyrön eller Åstol som hette det och så döptes jag efter henne. Det finns också en båt som är döpt efter samma gumma och en lite tjej som är döpt efter mig. En gång fick jag höra att det betyder liten fjäril på något språk, men jag börjar tro att det bara var min gymnasiepojkvän som hittade på det för att vara snäll.
Hur gammal är du?
Jag är 24 år gammal. Och våndas inför min nästa födelsedag jättemycket. Så mycket att jag vägrar tänka på det, inte pratar om det och nu inte vill skriva mer om det.
Vad gör du om dagarna?
Om dagarna jobbar jag som copywriter på en byrå i Göteborg, jag jobbar för det mesta med att skriva och komma på idéer.
Vad gör du om kvällarna då?
På kvällarna är jag hemma, och så jobbar jag, då gör jag det jag inte hunnit med under dagen och de extrajobb jag har, som att sköta PR-delen för magasinet Mint. Sen spelar jag ju skivor också, det gör jag ungefär en kväll i veckan, fast just nu blir det lite mer.
Och om helgerna?
Då är jag hemma, spelar skivor om kvällarna, planterar och viker små pappersdjur eller vimplar. Pysslar. Och är jag inte hemma så är jag ute och spelar med Swingfly, då bor jag på hotell och känner mig lite ensam. Hotell-döden kan vi kalla det.
När du går ut, vart går du då?
Jag går dit jag spelar, lite förenklat, men det är sant, jag orkar knappt gå ut annars. Men jag brukar sitta och dingla med benen på Jazzhuset om torsdagarna, gå förbi Stearin om helgen eller stå på Yaki-Da. Jag längtar efter att få se Pustervik.
Var kommer du ifrån egentligen?
Jag kommer från Sverige, jag är uppvuxen i Örgryte och på Tjörn, därför är jag en av dem som får nostalgi-rysningar av Jonas Lundqvist låt Sanktas.
Googlar du dig själv?
Ja, jag vill ha koll, tänk om någon annan googlar mig, då vill jag veta vad de får liksom.
Vad har du för tandborste?
En el och en vanlig. Jag borde verkligen använda eltandborsten lite mer. Känns ju lite som att ha varit hos tandläkaren när en använder den.
Vad är din bästa färg?
Blommigt och prickigt, just nu gillar jag blått och rött väldigt mycket. Marint och sommrigt liksom.
Varför är du så arg hela tiden?
Jag är inte arg hela tiden, men jag orkar inte med puckon, dumma frågor eller folk som säger åt mig ”att spela något bra” när jag spelar skivor.
Men du verkar ju lite bitsk?
Ja, men herre, folk frågar ju så dumma saker hela tiden ”vad är det här för musikstil egentligen?” och så är det soul. Jag menar, det borde de veta.
Tänker du att du kan vara otrevlig bara för att du haft det ”tufft” eller?
Ja, ibland tänker jag så. Men inte så ofta. Jag drivs nog inte så mycket av hämnd längre. Det var mer förut, för några månader sen eller så.
Revansch?
Inte aktuellt. Tror de flesta jag skulle vilja revanschera lyckas ganska bra i livet ändå, så då har jag inte så mycket att komma med.
Okej, men hang-upen på Marcus Birro då, varför?
Jo, men jag var lite förälskad i honom, det är mer en hang-up och lite att jag retar mig själv, jag var förälskad i honom när han var ung, hade skinnjacka, söp alldeles för mycket och kom inrusande i Dr Martens på Kafé Hängmattan. Det är ju lustigt att jag gillade honom då och nu när han är ”reko” inte gör det.
Har du fler såna hang-up?
Jag var kär i Samuel Fröler när han spelade i Den Goda Viljan, speciellt i scenen då har ger sin son en örfil när de är ute och ror hettade det till.
Behöver du inte ta tag i det där att du verkar gilla ”dåliga” män?
Det gjorde jag när jag blev ihop med min kille. Han är perfekt. Snäll och trevlig och världens roligaste. Snygg också för den delen.
Hur tar du dig till jobbet?
Jag går eller cyklar. Hela tiden.
Tränar du?
Ja, jag går på yoga, försöker få i ordning på andningen och inte tänka på om någon annan släpper sig under passet (jag har svårt att inte fnissa högt då) och så försöker jag numera även lyfta lite skrot och springa. Jag ska vara i mitt livsform när jag är 25 aka beach 2012.
Vad lyssnar du mest på?
Jazz när Love sätter på någon skiva hemma eller sån soul som en kan plantera till. Det handlar mest om att vara i symbios med växterna eller vad jag nu håller på med för tillfället. Och så lyssnar jag på backtracks för att bli bättre på de dära live-framträdandena.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s