LOPPIS OCH ANNAT

Det finns knappt något hemma hos oss som ingen annan använt tidigare. Jag hade nog inte kunnat vara ihop med Love om han inte hade gillat loppisar och gamla saker lika mycket som jag gör. Jag hade inte klarat av någon som hellre vill motivera köpet av en ny stekpannan än en gammal. Så ofta vi kan går vi på loppis, som i fredags till exempel.Fynden en skål, två tekulor, några böcker, en äggdelare och en fotoram. Handduken med frukter hittade vi på Myrornas.
En av böckerna var en gammal svampbok som vi fick för en tia.Varken djuren eller vimpeln är något loppisfynd egentligen, men spegeln hittade jag på en vind en gång. Och sminkbordet var det första Love och jag köpte ihop. I den nya ramen ramade jag in min pappas mammas faster som röker pipa 1961. Jag har just bestämt mig för att Miss Dior är min doft, det har tagit några år av parfymletande, men nu vet jag. Veuve Clicqout-flaskan är vår ”fira att vi köpt lägenhets”-flaska, därför har jag sparat den i förpackningen.

Silverskrinet fick jag av min pappa i present, så att jag har någontans att ha mina smycken i, även om de inte är så många. De andra två silveretuierna är ett cigarett-etui och det andra är en puderdosa. Jag har knappt några smycken, två halband jag nästan alltid bär och en fin ring. Monstersoffan har fått sin egen plats. De virkade dukarna fick bli skydd för flottigt hår. Och allra sist, min lilla kennel. Alla tre hundarna är från Holmens, pudeln Fido köpte vi för längesen och de två andra fick jag i present av Love när vi vart ihop ett tag.
Det var det.  Nu ska vi gå och heja fram Mini i Lilla Göteborgsvarvet!

 

4 reaktioner på ”LOPPIS OCH ANNAT

  1. Tänk, att följa med bland dina bilder är sååå härligt. Mycket nostalgi och nästan lite museumkänsla, fast på ett jättebra sätt då menar jag!
    : D

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s