VEM BESTÄMMER VAD OCH VEMS VARUMÄRKE EXISTERAR EGENTLIGEN?

Jag ser på PK-debatt som en förberedelse inför mitt eget prat kring varumärke och marknadsföring på lördag. Jag är vrålnervös och jag tvekar mycket på att jag verkligen är rätt person. Som förberedelse ser jag alltså PK-debatten, jag ser och hör självklart det där som Janne Josefsson säger om Ebba von Sydow. Jag undrar väldigt mycket varför han inte ger sig på klackringsprydde Schulman också, varför hans överklasshat bara sträcker sig till Ebba von Sydow. Varför det helt enkelt bara sträcker sig till en kvinna.

Janne Josefsson säger i den här debatten en väldans massa saker, han säger att det inte finns någon som honom, i och med att twitter finns idag.
Han pratar också om varumärken som något fult, men verkar inte inse att han blir genomskinlig när han ber om att få dra en kort anekdot, glömmer den första och börjar prata om hur hans son ser på honom, för att senare fortsätta till den första anekdoten som avslutas med ”Jag växte upp på Arvid Lindmans gatan, granne med Clark Olofsson, innan vi flyttade till Biskopsgården”.
Det är här det blir intressant, jag har följt både Ebba och Janne, Janne var någon slags förebild på barikaderna, han visade ju sanningar och verklighet, och Ebba följde jag med någon slags vördnad, vi kom från samma område, vi var tjejer och så vidare, och så vidare.
Men det intressanta är, att Ebba von Sydow, som tidigt fick någon slags hybris och satte sitt namn överallt (vi kan kalla det att göra en Amelia, som anknytning till hennes egen medverkan i samma debatt) visade upp hem och garderob och så vidare, så har nu Ebba till stor del börjat följa andra (kungahuset och modelejon) och visar mest  upp dottern och vardagen, snarare än en dyr väska eller en garderob.
Jag kanske har blivit blind och är alldeles för hemmastadd i hennes leverne, men det är ändå Janne Josefsson som måste påpeka var han är ifrån och vem han vuxit upp med. Noga är han också med att påpeka att han inte alls är KPML(r)-are.
Det är intressant hur han väljer att vårda sitt eget varumärke, eller namn om en nu föredrar det uttrycket, så pass mycket att han måste dra anekdoter från sin uppväxt, något som såväl Amelia Adamo, Alex Schulman och Ebba von Sydow klarar sig utan. Magnus Lindqvist pratar om uppväxtens porr i skogen, men det sparar vi till en annan dag.

Summa summarum: det står alltså en vuxen man och påpekar en kvinnas ursprung, samtidigt som han gång på gång vill svärja sig från sin egen situation, bilderna som projicerats kring honom och så vidare. Janne jag-har-röstat-på-Folkpartiet Josefsson börjar mer och mer likna någon som någon annan borde granska.

En gång skickade jag faktiskt ett mail till honom om avsaknaden av kvinnor på ”hans” redaktion.
Jag fick inget svar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s