EMORENTIA: DÄR SITTER DU, OCH INTE SJUTTON SPELAR DET MIG NÅGON ROLL ALLS

Det är så lustigt förstår ni, att saker kan sluta spela roll.

Den där killen en trodde att en aldrig skulle glömma, vips! så spelar han ingen roll alls. En fnissar mest när en ser hans ryggtavla och minns kanske hur han petade näsan någon gång och åt upp kråkan när han trodde att en inte såg. Eller nåt sånt.

Det blir lätt så, folk försvinner, spelar mindre roll. Också den där vännen som en trodde skulle spela mest roll i hela världen, tala på en bröllop eller så. Vips! Puff! Fjong! Borta, inte minnena, men vikten kanske. Den kanske har bleknat och försvunnit, nötts ut som ett par Converse, som alltid får sån där bananform när de knutits för hårt för många gånger och vandrat för många mil på gator och vägar.

Först tänker ajg att det är tråkigt, det hugger i hjärtat när jag ser foton på gamla vänner och gamla killar, men sen, asch, vad tusan, det spelar väl ingen som helst roll. Det kommer ju nya. Och vad gör det om en förlorar någon på vägen. De riktiga, de har en ju kvar.

Det är bara det att jag tänkt så sen högstadiet, när alla grät över splittringen från bästisarna i och med gymnasiet, ja, då tänkte jag att jag väl allt skulle träffa dem jag gillade, men nej. Och jag tänkte så om gymnasiet, men nej. Och nu tänker jag så igen. Men nej.

Saker förändras och folk förändras och det gör väl inte så mycket. Bara en har några att ty sig till tänker jag. Och det är ju skönt att skratta åt han som var en sån jubelidiot eller känna att vännen som aldrig ringde ändå inte saknas så värst. Det är skönt att känna att saker som sårat går över.
Att tiden läker, även om jag inte trodde det från början.
Även om jag tyckte att pappa var ett litet pucko som sa att ”står en och gråter, kommer tusen åter” när det tagit slut någon gång.

En reaktion på ”EMORENTIA: DÄR SITTER DU, OCH INTE SJUTTON SPELAR DET MIG NÅGON ROLL ALLS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s