INGEN VILL VETA ATT DU HAR PÅ DIG DINA TROSOR – JAKTEN PÅ TROSKANTEN

Hoola bandoola, titta under kjola!
Vad finns där?
En naken militär!
Med snopp och gevär!
(Skön sång jag lärde mig i lågstadiet och som skrålades högt på skolgården när vi var sisådär 7 år gamla)

Jag minns inte alls första gången, men jag minns orden:
Oj, dina trosor syns. 
Och det var inte bara över byxlinningen, i det då moderiktiga hänget de syntes. Utan också under byxorna, över skinkorna. Det syntes helt enkelt att jag hade trosor på mig. Ve och fasa!

Vem bär inte trosor, okej, jag har en kompis som gått naken under kappan till matbutiken, men förutom det. Vem bär inte trosor. Det är det som gör det hela så roligt. Att vi ska låtsats om som om att vi inte bär dem. Nakenheten under byxorna eller kjolen ska bjuda in till interaktion och fantasier. 
Jag minns inte när jag hörde talas om troskanten första gången, men jag minns hur jag resonerade över trosvalet när jag var yngre. Yngre som i att det-börjar-pratas-om-sexdebuten, så kanske en sådär 13-14 år med andra ord. Debuten kom senare, men det pratade om den och när vi åkte på lägerskola och skolresa packades de snyggaste trosorna ner. De som hade stringtrosor packade dem, och vi som inte vågat köpa ett fempack stingisar för 19:50 på HM (ofta med söta, barnanpassade motiv som Snobben eller Hello Kitty) för att mammorna inte tyckte det var okej, packade det sexigaste i större modell. Det betydde att jag valde ett par utan små bamsebjörnar eller hjärtan på, utan istället ett par i spets. Och jag minns hur jag tänkte, ju fulare de är, desto snabbare åker de av. Ett sätt att försvara det dåliga tros-utbudet i min byrålåda hemma. Alla inköpa av min mamma. (Mina första stringtrosor var svarta och slinkiga och dem fick jag i julklapp i årskurs 6 av min kompis Josephine, jag gav bort dem, eftersom jag tyckte att ”det åkte för mycket in i rumpan”)

Det är ju så lustigt det här. Att våra trosor inte ska synas eller märkas. När jag ser personer med osynliga trosor stannar jag ofta upp och funderar över om personen bär trosor, eller om hen helt enkelt valt att gå med rumpan bar. Antagligen har personen bara införskaffat sig något av plaggen som kan ses i den här artikeln.

Själv bär jag alltid trosor. Från och med nu superhöga gördeltrosor. Det läste ajg behövdes för att hålla magen platt efter en graviditet. Jag har inte varit gravid, men det är de skönaste trosor jag burit. Känns som att konstant få en kram. Dock är de lite svåra att tråckla på dig efter ett toalettbesök. Men de syns i alla fall. Så att ingen behöver undra om jag glömt trosor eller inte. Om jag ”alltid är redo” eller inte. 

 

3 reaktioner på ”INGEN VILL VETA ATT DU HAR PÅ DIG DINA TROSOR – JAKTEN PÅ TROSKANTEN

  1. Ping: Stringtrosor – ingen vill veta att du har på dig dina trosor – jakten på troskanten

  2. JA! jag har aldrig fattat grejen. kommer ihåg i omklädningsrummet innan idrotten när tjejkompisarna frågade om troskanten syntes, jag fattade aldrig varför dom brydde sig. (nästan) alla har ju trosor på sig, alla vet det. varför är det något man borde gömma, något som inte får synas?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s