I’M INKVOTERAD, AND I LOVE IT (ETT BREV TILL TIMBRO)

Idag skojade jag med studenterna från JMG om att Valeria är kvoterad. Hon är både ryss och kvinna. Då få en plats fort på SR skojade jag. Hon skrattade, så jag tror att hon tyckte det var ganska roligt hon med.
Läser Att Timbro pratar om att Rättviseförmedlingen vill kvotera in tjejer och diskriminera män på sommarens festivaler. Som om att det vore en nyhet.
De ifrågasätter också Rättviseförmedlingen, och vikten av den.
Men hej Timbro, nu ska jag berätta för er.
Jag har fått jobb genom Rättviseförmedlingen.
Vad jag vet har ni, Timbro inte gett mig några jobb eller jobberbjudanden alls.
Bland annat så ringe Backa Teater mig och frågade om jag inte kunde spela skivor på en premiär de hade.
Och det är inte enda gången, men senaste.
När jag frågar varför de frågar mig och de säger att de såg mitt namn på Rättviseförmedlingen, googlade mig, gillade vad de hittade och sen ringde, ja, då blir jag glad. Inte som argumenten mot kvotering så ofta säger, sur eller ledsen över att jag inte kommer dit på samma principer som männen. Jag blir inte besviken över att bli kvoterad och jag känner mig inte heller förfördelad. Jag känner mig mer förfördelad när jag inte kvoteras, eller tänks på för att jag är kvinna.
Det är en värre känsla. Att bli uppringd på grund av Rättviseförmedlingen känns egentligen inte alls. Det känns mest naturligt och bra.
Och Timbro, jag tror inte att jag är unik. Jag tror att det finns fler som jag. Fler som blivit uppringda tack vare Rättvieförmedlingen. Fler som blir glada att ens få frågan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s