KÄNN INGEN SORG FÖR MIG GÖTEBORG

20130714-161808.jpg

Det blev så att jag köpte Håkan Hellströms skiva idag, det blev så att jag köpte den på både vinyl och på CD, när en ändå köper en fysisk skiva kan en ju lika gärna köpa en hög. Eller nåt. Det är något visst med att köpa skivor, kanske mest egentligen när det kommer till Håkan Hellströms, jag köade i timmar utanför CD-specialisten i randig t-shirt och min syster hade hatt och hängslen. Jag minns att när vi förstod att Daniel Gilbert jobbade i skivbutiken blev nervösa av bara tanken att gå in dit igen. Det vore så jobbigt om han förstod att jag gillade både Håkan, BD och Celine Dion. Någon letade fram numret till Håkans föräldrar i en gammal telefonbok och jag hade det inskrivet i min telefon i flera år under namnet ”Håkan”, men använde det aldrig.

När jag spelade En vän med en bil första gången i skolan frågade någon om jag var riktigt dum i huvudet, musiken var ju askass. Nu stod samma kille och skrek efter Känn ingen sorg för mig Göteborg igår när jag spelade skivor.
Tider och saker förändras, jag vet inte om det är skivan, eller mina minnen till den som gör Försent för Edelweiss till min favorit, kanske är det mest minnet av att sitta på cykeln ner för backen mitt i sommaren eller euforin över att någon från stan kunde fylla hela Skandinavium två gånger. Kanske är det minnet av räkmackan vi åt på Heaven23 efteråt. Eller så är det musiken, Tro och Tvivels intro och Zigernarliv Dreamin’s gitarrer.

Jag spelade Känn ingen sorg för mig Göteborg igår, inte för honom utan för mig. Kanske är jag på väg bort igen kände jag. Kanske är det dags att göra någonting annat ett slag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s