JAG STÄNGER AV NÄR GERNDT GÅR UT PÅ PLAN

Jag orkar inte se mer, och det beror inte på att Sverige inte lyckades slå Portugal, utan för att Alexander Gerndt går på plan. Det enda som kunde hållit mig kvar i sändningen var det faktum att han buades ut.
Att Hamrén väljer att Gerndt ska starta med bara några minuter kvar, i underläge dessutom, gör det svårt för mig som feminist (och som människa) att försvara Hamréns fortsättning i landslaget (ja, det går att ifrågasätta varför jag skulle gör det oavsett, ja). Men att välja att låta en person som misshandlat en annan spela, om än bara några minuter, i en landskamp det är inte okej.
Att någon som misshandlar en gravid kvinna (okej, ja, det lades ner pga ord mot ord) får spela fotboll och stå upp för sitt land, det gör det hela ingenting annat än obekvämt. Och även om han själv verkar ha trott att han kan bli en förebild, så borde han inte få chansen att polera den bilden i landslaget.

Twitter_fotbollsgalan

Bild: Joakim Johansson

Fotbollen suger just nu. Och kanske mest allt runtomkring.
Fotbollsförbundet ger Anders Svensson en bil, men ingen till Therese Sjögran.
Det skojas i radio om att Zlatan skulle byta kön och börja spela i damlandslaget och kallas för Flatan. Ja, kanske lite roligt. Eller inte.
Dels så behövs inte Zlatan i damlandslaget, för det klarar sig helt och hållet utan honom, men också för att driften med flat-laget inte känns direkt smakfull. Speciellt inte efter fotbollsgalan och tillhörande twitter-halabaloo.

En mer välformulerad krönika på ämnet hittar du här. Själv är jag för irriterad för att skriva bra och smart och insiktsfullt eller vad det nu kan vara som efterfrågas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s