HAR FEMINISMEN SPÅRAT UR?

Skrev lite för GT Kultur idag (ja, vi kan prata länge om allt tveksamt den tidningen gör och skriver, men Kultursidorna är lite undantagna.)
Tänk om feminismen skulle spåra ur. På riktigt liksom.
Om vi hade kvinnor som var högre avlönade än män, satt i fler styrelser, våldförde sig på män.
Tänk.
Nu är det inte så. Det är tvärtom.
Jag läser under #mörkertalet och tänker på de som ingår i #mörkertalets mörkertal. De som inte ens orkar/vågar/kan berätta när andra berättar. De som tänker på vad föräldrar ska göra, vad kompisar ska tycka, vad andra ska säga.
Tänk om feminismen spårat ur. Tänk om världen varit bättre.

2 reaktioner på ”HAR FEMINISMEN SPÅRAT UR?

  1. Hej! Hur skall man kunna bemöta det du skriver? Du är ung (ser det ut om man tittar på ditt foto… ). Jag är femtio plus, arbetar som specialpedagog – uppväxt i en arbetarfamilj och aktiv i kvinnorörelsen under 80- talet… Jag läser dina artiklar och blir så ledsen – så mycket sorg, ilska och så lite tilltro till människor. Vår önskan då var inte en ökad segregering 💡utan en värld där människor bedömdes utifrån son kompetens och inte sitt kön. Sorgligt att läsa dina krönikor som bara fokuserar på männens framträdande positioner och inte på hur kvinnor tar för sig. För tyvärr måste jag säga har er generation en väldigt tillbakalutad inställning – klaga går bra – men gör nu något? Skiver en artikel? Säger något? Uppfostrade i ett samhälle där ni fick allt serverat – och vad gjorde ni? Media fullt av kränkande kvinnobilder, tv – serier etc. Vi som levt denna tid har upplevt en tillbakagång – men du kritiserar oss för detta… Aj,aj sorgligt…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s