ÅTERVUNNEN SOPPA OCH ENGÅNGSARTIKLAR

Kanske, tänker du att min återvinningshets har gått till överdrift. Och det förstår jag, men när du har ammat nästan varannan timme i ett dygn så orkar inte du heller laga mat och pizza är bara godkänt en gång i veckan. Då tar du fram gårdagens linssoppa och häller på mer vatten, kokar lite pasta vid sidan om och sen häller du över det och så har du en variant på minestrone! Och så känns allt bättre! Och så slapp du slänga mat också!

Annars har jag det senaste mest funderat över vårt sopberg. Det har utökats drastiskt sen Styrbjörn kom och det gör mig lite ont. Blöjorna tar sin beskärda del, men än så länge funkar inte de ekologiska komposterbara vi köpt från Naty, (jag tror han är för tunn fortfarande) utan vi kör på Libero som måste slängas i vanliga soporna. Och tygblöjorna är han också för liten för än. Så vi fyller skräpbingen fortare än kvickt. 

Förutom blöjorna är det mina amningsskydd. De i bomull är sköna, men ligger som två disktrasor över pattarna så fort Styrbjörn skrikit, något annat barn skrikit eller någon sjungit en aria eller liknande. Ohållbart helt enkelt. Men jag vet inte om det finns någon annan lösning än så länge och barnmorskan säger att jag ska vara glad åt läckaget för då slipper jag mjölkstockning. 

Så för att kompensera återvinner jag soppa. Och det behövs i dagar som denna när micron gått sönder och föräldrapenningen släpar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s