LUCKA 9: JULFÖRBEREDELSER

Jag älskar julen. När jag växte upp pyntades det lite till advent, men sen kom den stora julbomben kvällen till julafton, då klädde mina föräldrar granen, knöt röda rosetter på varje ljusstake, plockade fram _allt_ som hade med julen att göra och sen kunde min syster och jag få förundras över hur bra tomten jobbade om nätterna medan vi sov. Hur duktig han var på att pynta och hur vackert han gjort.

Första julen med barn gör att en funderar över allt sånt här lite extra. Hur ska vi göra, ska våra barn också få en dunderöverraskning varje jul, eller ska vi bygga upp det tillsammans? Ska det komma en tomte på julafton och hur ska vi göra med strumporna?

I år är det varmt och inte ett dugg juligt ute, vilket ju inte är direkt ovanligt, så vi tänker att tredje advent kanske är en bra tid att plocka in granen. För att få lite känsla helt enkelt. Eller ska vi prova med att göra ett julbak först, kanske kommer lite mer julkänsla då? Att bo i hus gör det dessutom lite svårare, det är så många små utrymmen som inte alls skriker nu-är-det-jul att det ibland känns väldigt långt bort till dopparedagen.

Så trots glöggbjudningar och några rosetter runt ljusstakarna tycker jag att julkänslan lyser med sin frånvaro (och då har vi ändå julmusik på konstant) och för att råda bot på det fanns det ingenting annat att göra än att börja slå in lite julklappar.

Notera den lilla tassen där i hörnet. Stina, alltid ett steg ifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s