MAMMAMÖRKRET

Min vän Maja har bestämt sig för att dra igång ett projekt som hon kallar för Mammamörkret. En sida som samlar texter, poddar och samtal om hur det är att bli mamma och hur det känns när allt inte är rosenrött och de mörka tankarna smyger sig på.

Att känna sig otillräcklig, ifrågasätta sin lämplighet som förälder, tänka att ens kärlek inte räcker, eller kanske inte ens finns där, är ingenting någon är ensam om, utan någonting en himla många känner igen sig i.
Att efter mängder av skrikiga nätter och dagar och dygn känna att det inte finns någon kärlek kvar är inte heller varken konstigt eller ovanligt. Men så skämmigt.

Vi måste prata om det där. Vi måste våga öppna upp och säga att det händer mig med ibland, jag sitter här i soffan och förstår inte hur jag ska kunna ta mig för någonting mer i hela världen. Den där hudlösheten som inte liknar någonting jag känt förr. Hur jag i samma sekund som babyskyddet ställdes ner på golvet inte kunde sluta gråta. Hur jag så ofta tänker att jag inte klarar det här.

Kanske vill du skriva av dig lite? Du kanske känner igen dig? Antingen kan du kommentera på inlägget här, eller så kan du maila Maja direkt på godicke@gmail.com, där kan hon självklart också besvara frågor om hur det du skriver kommer användas, hur du är anonym och annat du kan fundera över.

PS! Nu kan du följa min blogg via bloglovin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s