JAG – ETT NÄTTROLL ALT LOKALTIDNINGABESVIKELSE

I veckan uppdaterades såväl jag som alla andra som följer Lina Thomsgård på Instagram att hon skulle ut på bokturné med En Annan Historia, himla roligt tänkte denna föräldralediga person som gärna hittar på mer eller mindre gratis aktiviteter där det mesta som behövs är ett busskort.

När jag ser över schemat ser jag att det, hör och häpna (!), finns två datum i Göteborg. Det är inte ofta det händer, men plötsligt får denna föräldralediga inte bara en, utan två chanser att ta sig iväg på happening.

Men så fel, det ena datumet var i Stenungsund.

Och då händer det. Som om att jag fortfarande var gravid reagerar jag på denna felaktighet som om att det vore ett svek större än den Trojanska Hästens intåg. Jag bara måste kommentera detta! Fingrarna är före hjärnan och berättar ivrigt att Stenungsund minsann inte finns i Göteborg.

Och så är det ju.

Lina Thomsgård tror att folk hittar ändå, och det har hon rätt i, de flesta är berikade med en gps i sin handhållna enhet i dagsläget. Men jag kan inte sluta grubbla på detta. Av två skäl. Eller tre.

Först och främst ville jag göra en come-back på svaret om att ”folk nog hittar” som anspelade på På Spåret, att de på 10 poäng får ta sig till torg för stenbakad överfart, men jag håller mig. Och tänker vidare på just det spåret.

Och som nummer två: vad tog det åt mig? Sociala medier har fått den här apan (jag alltså) att tänka över när jag yttrar mig och jag försöker att påpeka mindre, bete mig mer som en vuxen och mindre än mitt 11-åriga brådmogna jag som skulle undervisa alla. Men den här gången bara kunde jag inte. Kanske för att Stenungsund ändå ligger mig lite nära hjärtat. Att åka in till Stenungsund från Tjörn och få handla på Lindex rea var ändå någonting av årets händelse när jag var yngre.

Men, så tänker jag också på att avståndet typ är som Stockholm-Uppsala, och att du för att ta dig till Stenungsund behöver bil, ett bra laddat busskort eller en tågbiljett. Att det är två olika orter och inte alls samma sak och framför allt är det inte så lätt att hitta Stenungsund i Göteborg, för det ligger inte i Göteborg. Inte en människa hade kommit på idén att skriva att Uppsalas Akademibokhandel (finns säkert fler pga studentstad osv ja, men ändå) ligger i Stockholm.

Så här ligger jag, på sofflocket, med mitt nyvunna jag ”Nättrollet” och irriterar mig över hur huvudstadsborna buntar ihop två orter på det där sättet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s