DAGARNA SOM GÅR

Dagarna bara går och går här, vi snorar, hostar, snyter oss och skrattar. Dagarna liksom flyter ihop och blir till en anda lång vecka.
Förra veckan var Love bortrest och Stickan och jag själva, vi löste det tack vare bärsele och trädgården. Bära Styrbjörn ute, och släppa ut Stina när det är kris. Det finns ingenting som inte går att lösa, men min respekt för de som jämt är ensamma är enorm. Själv lagade jag en matlåda för ett helt kompani, åt samma mat varje dag och bjöd hem mig själv till mina föräldrar där jag en morgon kunde gå en ensam hundpromenad, lyssna på duvkurr och tänka, och låta mina föräldrar knyta starkare band till sitt barnbarn.

Men de här dagarna, de som flyter ihop till en vecka och som sen flyter ihop till en månad, de är helt okej. Jag slås ofta att det är just det här som är livet. Kanske är det här mer liv än jobbet, äta, sova, dö. Kanske är det just detta som jag senare kommer drömma tillbaka till. Sånt är så svårt att veta, för att inte säga omöjligt. Att leva i nuet, som alla förespråkar, det är så himla svårt. Hur vet jag vad som är nu och vad som är sen egentligen? Och hur ska jag ta tillvara på det när så himla mycket händer samtidigt?
Alla andra säger njut. Och det ger mig dåligt samvete för att jag ammar och samtidigt surfar nyheter på nätet. Att jag samtidigt lägger en timme på att sprida varma kommentarer i stenhårda kommentarsfält. Men jag njuter väl också? Eller?

I övermorgon blir Stickan 7 månader, sju månader har gått sen den där dagen i augusti då jag trodde att sköterskorna skulle hälsa på mig som de alltid gjort och sen konstatera att jag kunde åka hem, fortsätta vila, utnyttja min sjukskrivning, men inte heller oroa mig för att något barn var på väg. Tji fick jag. Och så här i backspegel: helt okej. Mer än okej. Helt fantastiskt faktiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s