OÄNDLIGT MED STRUKTURTAPET

Ja, här står jag våghalsigt (fått mycket skäll i Byggnadsvårdsgruppen på Facebook på grund av denna våghalsighet, men bästa svaret kom från någon som ifrågasatte hur hemmafruar satt upp gardiner i fönstret i all evighet, och där stannade diskussionen) men sak samma: det var bra för jag fick loss tapeterna. Nu sitter en stark plasttapet kvar som verkar ha blivit övermålad och som dessutom luktar ganska konstigt.

Vi diskuterar lite hur vi ska göra med den, men det är svårt, vi kommer kunna måla rakt på den, men samtidigt så vill vi ju inte ha kvar den egentligen. Dessutom verkar det vara någon typ av skiva som sitter under, och jag är självklart nyfiken på vad sjutton som finns under den. Kanske pärlspont? (Även det kan en få skäll för i byggnadsvårdsgrupper: fäblessen för pärlspont). Eller så blir det bara sämre av att riva mer, det är alltid den där balansgången, och än så länge är jag inte så bra på den, tyvärr.

Idag fick vi också frågan av min vän Malin Lernfeldt om vi kunde tänka oss att vara med i Byggnadsvårdstidningen och prata lite om hur vi känner och tänker kring det här med att få lov att förvalta ett mer än 110 år gammalt hus. Vi tackade ja i någon typ av skräckblandad förtjusning, att säga högt att vi vill försöka oss på byggnadsvård innebär också en annan typ av ansvar och kanske lite större samvetskval om vi väljer att gå mer moderna och snabba vägar någon gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s