HUR MÅNDAGAR BLEV MIN BÄSTA DAG

När jag var tidig tonåring tyckte jag att Boomtown Rats I don’t like Mondays var mitt livs soundtrack. Men så plötsligt förlorade jag mig i keramikens värld och nu, när kursen plötsligt (ska erkänna att jag var urtvekis först) hamnade på en måndag känns det himla bra. Dels för att det är en fin start på veckan, men också för att det gör måndagarna lite kortare på något sätt. Annars är det lätt att sitta över sådär första dagen efter helgen och mailhögen vuxit sig hög.

Nej istället tar jag cykeln till Redbergsplatsen, och jobbar med händerna. Det är så terapeutiskt att bara jobba med händerna, att inte kunna tänka på annat för att koncentrationen krävs till att få till rätt form och känsla på det där lilla föremålet jag för tillfället försöker skapa.

Det senaste har jag försökt att få upp en liten produktion av mina ringlade krukor. Kanske en dag kan jag lämna allt för att bli keramiker med egen ugn i källaren. En ugn och lite höns skulle nog göra gott.

Glaserade och klara! Men nu är den ena redan inslagen och hos ny ägare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s