BIHÅLEINFLAMMATION & TE-DAGBOK

Efter att ha tackat de åtta fantastiska barn som medverkat i årets Smartare än en femteklassare tänkte jag alldeles för sturskt ”vad bra jag mår”. Tji fick jag.

Efter ett första besök på vår nya (eller nygamla snarare, då det var BVC redan 1987) vårdcentral konstaterades det att jag verkligen tagit ut något i förskott.

Hej Bihåleinflammation och begynnande öroninflammation! Så nu ligger jag här, men huvudet ner och bena upp, med stödstrumpor & i ett hav av näsdukar.

Efter att ha jobbat majoriteten av alla helger sen slutet av januari har jag också missat alla möjligheter till att få en semla från våra vänners fik Oizo. Men inte nu! Jag var beredd på en fight, men kom i god tid och lyckades knipa två, och dessutom inte bara det, också ett gäng tepåsar som jag blev ombedd att prova, perfekt för någon med en riktigt tråkig förkyldning.

Så, emeyu, ett temärke från Köpenhamn som gör både lös- och påste ska nu provas, sex sorter. I fin muslin-påse och helt nedbrytningsbart hölje. Bara det känns ju bra.

Jag bestämde mig för att börja med Nordic Reflection, ett svart te. För ovanlighetens skull bestämde jag mig för att följa alla instruktioner, så påsen låg i 5 minuter i 100-gradigt vatten. I vanliga fall är jag lite av en te-fegis och vill inte gärna få ett allt för mörkt te, men ska det testas så borde det ju testas på riktigt, som det är meningen.

Så, ett något anonymt te tyckte jag nog ändå, det här första. Trots 5 minuter i vattnet var det inte så smakrikt eller aromatiskt som jag hoppats på. De fruktiga ingredienserna jordgubb & apelsin kände jag knappt av, utan blev rätt förvånad när jag insåg att det var det som var det som gav de minimalt fruktiga tonerna.

Så, första tepåsen: 3/5, helt okej, men inte wow

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s