GIFT VID FÖRSTA ÖGONKASTET S05E01

Jag följer inga realityserier slaviskt, men har otroligt svårt att hålla mig ifrån Gift vid första ögonkastet. När jag jobbade på Djungeltrumman summerade vi ihop varje avsnitt, och efter att ha sett första avsnittet igår kände jag ett skriande behov av att avreagera mig i år igen.

Så, hej säsong 5. För det första, så lång tid det gått! Fem säsongen är inte dåligt.

Vi träffar Miha & Niklas och Malin & Daniel. Spännande.

Malin är 49, drömmer om en man som är en man, för hon är en kvinna som är en kvinna, och det är precis så det ska vara, för vi är olika och ska komplettera varandra.

Daniel är en man av en annan kaliber. Han går på manskurser och tantrakurser (handlar inte bara om sex) och spelar barfota trummor i grupp med andra män. Dessutom är han under 180 centimeter, vilket för att experterna behöver ta ett snack med Malin för att försäkra sig om att hon inte kommer att göra en Runaway-bride så snart hon blickar upp (eller ja, rakt fram) mot sin blivande make. Hon stegar fram mot Daniel & de ger varandra en kyss när vigseln är över.

Redan här har det hänt någonting. Borta är avgrundslånga avsnitt där åtta deltagare ska presenteras, men inga par få träffas. Nej produktionen har klippts om, till det bättre. Två par i avsnitt ett och båda får träffas redan här. Även om vi inte får höra deras reaktioner eller se dem interagera, så känner jag mina behov ändå väldigt mycket mer tillgodosedda.

Par två är Miha & Niklas. De har så mycket gemensamt. Statsvetenskap och löpning. Och deras bostad! Bor de vägg i vägg? Hur som så bor de i Årsta, där de också springer och tänker på samhället. Niklas säger att han har ett temperament, det ska bli roligt att se, för i avsnitt ett verkar han ärligt ganska blek. Miha oroar sig för att hennes föräldrar inte ska komma på bröllopet, hennes pappa tycker att hon som bara är 28 och så vacker inte behöver något realityprogram för att träffa någon, men vad vet han om galna Tinderdejter och trötta swajp-tummar?

Så, avsnitt ett: bättre än innan. Naturliga spänningar kring hur sjutton ska Malin komma över Daniels längd? Är det manligt att kramas? Är det manligt nog framför allt? Och hur går det med Årsta-borna? Hos vem de ska bo lär inte bli någon större utmaning, utan kanske lägenhetens storlek får avgöra helt enkelt. Och ingen av dem känns som någon hatar Ikea-kassar heller, och det bådar gott.

2 reaktioner på ”GIFT VID FÖRSTA ÖGONKASTET S05E01

  1. Hohoooo? Har alltid älskat (och hållit med om) dina reflektioner inför detta oerhört roande program! När kommer nästa?!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s