GIFT VID FÖRSTA ÖGONKASTET S01E02-04

Plötsligt blev det en ofrivillig paus här, inte för att något barn kommit, utan för att jag glidit ner i mitt vanliga jag-orkar-ingenting-mood som så ofta kommer över mig när jag precis slutat jobba och gått på ledighet. Det är som att jag behöver lite tid att landa i att inte ha några måsten.

Men! Efter ett litet ”hoohoo” igår och frågan om det inte vore dags att sammanfatta lite mer av vårt favoritprogram Gift vid första ögonkastet ser jag det som ett tecken: det är dags att börja skriva. Mitt mål under den här föräldraledigheten är att vara mer produktiv i det som jag gör bäst: skriva. Och det jag gör helst: min keramik.

Så! Då återgår vi till att skriva om TV.
img_1888
Äntligen har par tre gjort entré. Och jag fick direkt samma vibbar av hon hel-aktiva tjejen och han superlåga snubben som bara ville ligga still för kanske två säsonger sedan. Det här kan med andra ord gå åt helvete. Han är lång. Till skillnad från Daniel och det är väl ungefär där vi är. Gulliga bilder på hur kort kvinna kramar lång man. Och befäster den där önskan hos Malin något mer: män ska vara långa.
För det är ett återkommande tema, även experterna luftar den tanken: hur går det med Daniels ganska få centimetrar över marken? Vägs de upp av hans bomullsgunga ala Cirque du Solei? Nej, med skräck i blicken får vi ju se att så inte alls är fallet.

Vi tar det var för sig:

Harry Potter-Lovers/Årstaborna
Bröllopsresa till Gotland & kargheten där. Här ska det tomma landskapet göra att de fyller dagarna med umgänge och prat. Något de verkar göra. Det sitts i knä, myser på verandan, delas täcke och hålls i handen under färjeresan. Ungefär precis som det ska vara som nykär och ensamma i en av världens kanske vackraste platser.
Här väntar vi ju fortfarande på det omtalade temperamentet. Tydligen har Miha trollat bort det hos Niclas är ny syns det knappt när han ser fotboll. Och han behöver inte ens se fotboll medan de äter. det är ju en fantastisk egenskap. En man som stänger av fotbollen. Här rullar livet i stort sett på. De har flyttat in hos honom, de försöker leva som vanligt och de tycker att det mesta är för bra för att vara sant. Om det är några jag tror på, så är det ändå de här två. De har inte bara närheten i form av Årsta ihop, de har ju så mycket annat och framför allt: en ganska vänlig inställning till det här, en ödmjuk förundran om det verkligen kan vara så här. Vilket ju är ungefär precis samma känsla som infinner sig när en dejtar någon riktigt bra i ”verkligheten” också.
Något vi tar med oss för framtiden: Är temperamentet påhittat? Eller kommer Miha få en chock snart? Hur unga föräldrar kan de bli? de är runt 30 båda två, och även om de befinner sig i Stockholm, så går väl ändå någon slags gräns för ett ungt föräldraskap vid 24?

Normutmanarna
Det blir bröllopsresa med bil och sen ska de bo på kloster. Något som mest känns som en förlängning av Daniel, snarare än förlängning av dem båda? Det är en känsla som jag inser att jag har allt oftare när det kommer till Malin & Daniel, att det är han som styr, inte bara genom sig själva, utan även genom hur experterna valt.k
Även när det gäller det här med längden har experterna inte verkat lyssna på Malin, och verkar istället anse att de utmanar henne på ett nyttigt sätt.
Sen har vi tjatet om närhet. En liten tå mot varandra kan man väl ändå vänta sig tycker Daniel och inser kanske inte hur otroligt omodern han är i sin mansroll som just mest tjatar om att han vill ha Malin i sin sfär, trots att hon inte alls är sugen på att ha honom i sin. Kommer vi bevittna någon typ utav tjat-närhet i TV? Inte ens Daniels föräldrar verkar kunna hålla sig från att ge närhetstips ”sov sked, det är så rogivande”. För att inte tala om hur han förnekar henne ett eget täcke
För att inte prata om det här konstiga uttalandet om att prinsessor är sexigare än drottningar känns också så knepigt? Alla vet väl att drottningar är bättre, och som Malin säger, har mer makt. Men det kanske inte går för mansnormsutmanaren Daniel, han gillar unga prinsessor, de är sexigare.
Något vi tar med oss för framtiden: Leave Malin alone! Eller snarare: kommer det få lov att gå i Malins takt någon gång under säsongen? När de flyttar in i Daniels lägenhet förloras än mer av Malins persona.

Normparet
Lite elakt epitet kanske, men både längdskillnaderna och Magnus ointresserade sätt gentemot Jannica bekräftar det här. Kan han ställa en enda fråga? Kanske inte. Att kvinnor ska underhålla samtal och relationer händer liksom jämt, men det blir extra plågsamt när det sker mitt framför ett TV-team. Hade inte vem som helst känt: nej nu jäklar ska jag bete mig bra, för håller inte det här, ja då kanske någon annan ser mig? (Lex trötta snubben & aktiva tjejen för två år sen).
Bröllopsresan blir till ett lyxigt tältläger i skärgården, Jannica tycker det är jobbigt. Det verkar finnas lite såna jobbiga saker i hennes liv, även hennes rädsla för att dela vattenflaska. Nu är jag visserligen otroligt bacilliskräcks-lös, men det här är ändå en ganska hög nivå när det kommer till någon en kanske hoppas på att dela mer med i framtiden.
Något vi tar med oss för framtiden: Är Magnus verkligen snäll när han inte verkar intressera sig för Jannica? Är inte höjden av elakhet att enbart låta en person föra samtal?

Stor bonus för Public Service-ansvaret att de skickar alla inom Sverige. Inga resor till tropisk hetta som i Bonde Söker Fru.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s