ATT SKRIVA :

Nu har jag så många gånger tänkt att jag måste börja skriva mer, att jag måste bryta det beteende jag skapat. Jag måste sluta sitta med onödigheter och istället göra sånt som jag vet att jag mår bra av.
Skrivandet har alltid varit det. Jag har klickat mig bakåt här, läst anteckningar från förr, från ett annat liv, från 10 år bakåt. Mest var det jobbigt, eller pinigt, eller bara fånigt, men det har också varit jag.

Jag har alltid skrivit. Ett slag sa jag att det var det enda jag var bra på, men det är klart att det inte stämmer. Men vad som stämmer är att det är någonting jag mår bra av. Och nu när jag är hemma hela dagarna, och lever ett annat liv än jag gjort tidigare, kanske skrivandet egentligen är än viktigare. Som ventil och utlopp men kanske också som inåtblickande och nästan självömkande. Eller bara som en dagbok.

För även om det kan tyckas privat ibland, är det kanske allra mest personligt. Och ja, jag älskar att bli läst. Att bli sedd. Hade jag inte älskat det hade jag aldrig jagat likes på Instagram, skrivit en enda bokstav här, eller försökt fila på ett manus i åratal. Nej, jag älskar när andra tycker att jag tycker något bra, säger något fint, skriver något träffande, tipsar om någonting de själva inte sett, vet eller tagit del av innan. Som Emmy sa: jag älskar att veta. Inte bäst alltid, men veta.

Så, då börjar vi om. Det kommer handla en massa om vårt hus. Men också om det jag bara vill minnas, eller får lust att skriva ner för stunden och kanske inte alls vill minnas sen. Även det blir säkert jobbigt, pinigt och fånigt inom sinom tid, men det är jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s